Για το blog

Γειά σου φίλη/ε επισκέπτη/τρια,

Ονομάζομαι Ματίνα και είμαι Φιλόλογος.

Η ιδέα μου για τη δημιουργία του blog υλοποιήθηκε σε δύσκολους καιρούς, τον Ιανουάριο του 2021, μέσα στην δεύτερη καραντίνα, όταν το Κέντρο Μελέτης μου “Σκέφτομαι και Γράφω” έκλεισε υποχρεωτικά με κρατική εντολή και αναγκάστηκα να βρεθώ μακριά απ’ τα παιδάκια μου και απ’ αυτό που τόσο αγαπώ. Φυσικά έγινε για την ασφάλεια όλων μας, όμως μου στοίχησε πολύ να μένω ανενεργή, μακριά απ’ τον χώρο της εκπαίδευσης.

Σκέφτηκα λοιπόν ότι πρέπει κάπως να διοχετεύσω αυτή την αγάπη μου για τα παιδιά και την εκπαίδευση, μέχρι να καταφέρω να βρεθώ ξανά κοντά τους, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Μοιράζομαι λοιπόν μαζί σου το υλικό μου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για τη δια ζώσης είτε για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. Είναι φτιαγμένο με πολλή αγάπη και μεράκι και μοναδικός στόχος του είναι να βοηθήσει τα μικρά να εμπεδώσουν τη διδακτέα ύλη σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε.

Γιατί “Σκέφτομαι και Γράφω”;

Ονόμασα τη μικρή διαδικτυακή γωνιά μου “Σκέφτομαι και Γράφω” όπως τη μικρή επιχείρησή μου. Αυτό έγινε για να διοχετεύσω όλη μου την ενέργεια και τη δημιουργικότητά μου διαδικτυακά, αφού δεν μπορώ να το κάνω από κοντά στους μαθητές μου… Για να υπάρχει κάτι το οποίο μου δίνει κουράγιο και δύναμη όσο απέχω απ’ τη δουλειά μου, απ΄τα μικρά μου.

Για το υλικό που θα βρεις εδώ:

Το υλικό που φτιάχνω εδώ δεν μοιράζεται στο Κέντρο Μελέτης μου. Είναι αποκλειστικά δικό μου και μοιράζεται δωρεάν σε όποιον επισκεφτεί το blog μου. Παρακαλώ αν το χρησιμοποιήσεις κάπου διαδικτυακά να αναφέρεις την πηγή!

Λίγα πράγματα για εμένα:

118474440-2783462958537315-4808938982794672416-n_orig

Ονομάζομαι Ματίνα Ψωμά, είμαι φιλόλογος, απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχω μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας. Διαθέτω διδακτική εμπειρία πολλών ετών με παιδιά ηλικίας 7-14 ετών. Στο παρελθόν έχει υπάρξει στέλεχος νεότητας της Ι. Μ.  Πειραιώς. Γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Προς το παρόν λόγω φόρτου εργασίας, οι σκέψεις μου για Διδακτορικό δίπλωμα έχουν “κρυφτεί”, όμως σύντομα ενδέχεται να βγουν ξανά στην επιφάνεια!

Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα εστιάζουν στη διδακτική της λογοτεχνίας με τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών, στη διδακτική της έκθεσης σε παιδιά δημοτικού και στη διδασκαλία της νεοελληνικής γλώσσας σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι και με την παράλληλη στήριξη παιδιών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, κάτι το οποίο με γεμίζει αφάνταστα.

Αγαπώ τα βιβλία. Κυρίως την κλασσική λογοτεχνία.

Ευχαριστώ πολύ που επισκέφτηκες το blog μου. Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για το οτιδήποτε!