Περί βιβλίων
Leave a Comment

Τρόποι για ν’ αγαπήσει το παιδί τα βιβλία

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε ουσιαστικά το παιδί σας να διαβάζει βιβλία και να τα αγαπήσει; Παρακάτω θα βρείτε ορισμένους αποτελεσματικούς τρόπους τους οποίους μπορείτε να δοκιμάσετε!

1. Φροντίστε να σας βλέπει να διαβάζετε τακτικά

Το παράδειγμα μας είναι η καλύτερη παρότρυνση! Προσπαθήστε να διαβάζετε τακτικά για να σας βλέπει το παιδί και να ξεκινήσει να μιμείται την καλή αυτή συνήθεια.

2. Διαβάστε πρώτα εσείς το βιβλίο

Μην αγοράσετε κάποιο βιβλίο που δεν είστε σίγουρος-η για το περιεχόμενό του. Αν καταφέρει να τραβήξει το δικό σας ενδιαφέρον, κατά πάσα πιθανότητα θα τραβήξει και το ενδιαφέρον του παιδιού.

3. Επιλέξτε τη δοκιμασμένη συνταγή

Τα σύγχρονα βιβλία μπορεί να είναι ιδιαίτερα ελκυστικά, όμως θα μπορούσατε για αρχή να επιλέξετε κάποια κλασική ιστορία (πχ. Ιούλιο Βέρν) η οποία πιθανόν να είναι γνωστή στο παιδί, να την έχει ακούσει ή να την έχει δει στην τηλεόραση.

4. Προτιμήστε ευχάριστα βιβλία

Το πρώτο πράγμα που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον ενός παιδιού είναι το χιούμορ. Επιλέξτε κάποιο βιβλίο που θα έχει έντονο το χιουμοριστικό στοιχείο και το παιδί δε θα μπορεί ν’ αφήσει απ΄τα χέρια του.

5. Διαλέξτε βιβλία με ήρωες που μπορεί να ταυτιστεί το παιδί

Αν το παιδί μπορεί να ταυτιστεί με τον πρωταγωνιστή του βιβλίου θα είναι πολύ εύκολο να ολοκληρώσει το συγκεκριμένο βιβλίο και να μην το αφήσει στη μέση. Διαλέξτε βιβλία με πρωταγωνιστή κάποιο παιδί ή με κάποιο χαρακτήρα που βιώνει κάτι αντίστοιχο με το παιδί σας.

Καλή ανάγνωση!

This entry was posted in: Περί βιβλίων

by

Απόφοιτος τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας "Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας". Ιδιοκτήτρια Κέντρου Μελέτης «Σκέφτομαι και Γράφω» - Υπεύθυνη Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής Διδάσκουσα δημιουργικής Γραφής στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΠΕΙΡΑΙΑ και συγγραφέας βιβλίων δημιουργικής γραφής

0 0 votes
Article Rating

Απάντηση

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments