εκπαίδευση
Leave a Comment

Συμβουλές για την έναρξη της σχολικής χρονιάς!

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι αναμενόμενο να φέρει στους μαθητές ανάμεικτα  συναισθήματα. Από τη μία ενθουσιασμός για τη νέα αρχή, από την άλλη άγχος για το άγνωστο, ειδικά όταν το παιδί ξεκινάει το δημοτικό. Τα αρνητικά συναισθήματα όμως είναι δυνατό να περιοριστούν με ορισμένα απλά βήματα!

  1. Το διάβασμα θα πρέπει να πραγματοποιείται πάντα σε συγκεκριμένο μέρος και να υπάρχουν δίπλα στο παιδί όλα τα απαραίτητα (μολύβια, γόμες κτλ). Το διάβασμα είναι καλό να γίνεται χωρίς περισπάσεις όπως π.χ. μουσική, υπολογιστής ή τηλεόραση. Πρέπει να γίνεται πάντα συγκεκριμένη ώρα (πχ. μετά το σχολείο) και ποτέ πολύ αργά, καθώς το παιδί θα είναι κουρασμένο και το διάβασμα δεν θα είναι αποδοτικό.
  2. Ενθαρρύνετε πάντα το παιδί σας! Τα παιδιά έχουν ανάγκη τη στήριξή μας καθ’όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Ο ρόλος του γονιού είναι να προσπαθεί να ενθαρρύνει το παιδί και να μην του μεταφέρει το άγχος που ο ίδιος θα έχει. Να το προτρέπει και να το επαινεί για κάθε μικρό ή μεγαλύτερο επίτευγμά του!
  3. Ο ύπνος και η ξεκούραση είναι βασικές προϋποθέσεις προκειμένου το παιδί να είναι ξεκούραστο και αποδοτικό, να μπορεί να προσαρμοστεί στο πρόγραμμα και στους ρυθμούς της καθημερινότητας. Το παιδί είναι σημαντικό να έχει ελεύθερο χρόνο να παίζει και να ασχολείται με δραστηριότητες που του αρέσουν.

Καλή αρχή!

This entry was posted in: εκπαίδευση

by

Απόφοιτος τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας "Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας". Ιδιοκτήτρια Κέντρου Μελέτης «Σκέφτομαι και Γράφω» - Υπεύθυνη Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής Διδάσκουσα δημιουργικής Γραφής στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΠΕΙΡΑΙΑ και συγγραφέας βιβλίων δημιουργικής γραφής

0 0 votes
Article Rating

Απάντηση

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments