⭐ Οnline Δημιουργική Γραφή για παιδιά ⭐

Αρέσει στο μικρό σας να γράφει ιστορίες και να φτιάχνει τα δικά του παραμύθια;Έχει το παιδάκι σας δυσκολία στο να εκφράζεται γραπτά; Θέλετε να το βοηθήσετε να βελτιωθεί στο μάθημα της έκθεσης με έναν τρόπο όμορφο και δημιουργικό και να τονωθεί η αυτοεκτίμησή του;

Τότε μπορείτε να παρακολουθήσετε τα online μαθήματα δημιουργικής γραφής που διοργανώνω στο Κέντρο Μελέτης μου Σκέφτομαι και Γράφω στον Πειραιά!

Τα μαθήματα είναι βασισμένα στην παιδαγωγική μέθοδο της Maria Montessori.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:

Όταν ήμουν παιδί, μέσα της δεκαετίας του ’90, λάτρευα το γράψιμο. Μόλις γυρνούσα απ’ το σχολείο, άνοιγα ένα μεγάλο τετράδιο και έγραφα τις δικές μου ιστορίες. Ήμουν ένα ιδιαίτερα αγχωμένο παιδάκι και το γράψιμο με βοηθούσε να εκφράσω τα συναισθήματά μου, να καλλιεργήσω τη φαντασία και την αυτοπεποίθησή μου και να βελτιωθώ άπειρα στον γραπτό λόγο. Δυστυχώς, τότε, δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο με το εργαστήρι μου για να γραφτώ. Γι’ αυτόν τον λόγο δημιούργησα το online Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής “Σκέφτομαι και Γράφω”, ώστε να βοηθηθούν όσα περισσότερα παιδάκια γίνεται!

Ειδικά στις μέρες μας, που τα παιδιά μπορούν πλέον να λάβουν μια έκθεση έτοιμη, πατώντας μόνο ένα κουμπί από τα διαθέσιμα τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης ΑΙ (πχ chat gpt), ας αναλογιστούμε, θέλουμε τα παιδιά μας να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη ή να μάθουν πως δεν χρειάζεται να σκέφτονται, αφού πολύ απλά η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να τους δώσει έτοιμο ό,τι χρειάζονται για το σχολείο;

ΟΦΕΛΗ ΟΝLINE MAΘΗΜΑΤΟΣ:

  • Γίνονται απ’ την ασφάλεια και την άνεση του σπιτιού σας
  • Μπορείτε να συμμετέχετε απ’ όποια γωνιά του κόσμου κι αν βρίσκεστε
  • Μπορείτε να παρακολουθείτε κι εσείς το μάθημα μαζί με το παιδί

Τα μαθήματα ξεκινούν τέλη Σεπτέμβρη και ολοκληρώνονται τέλος Ιουνίου.

Κάθε μάθημα έχει διάρκεια μίας ώρας και μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στην Τρίτη, στην Τετάρτη, στην Παρασκευή και στο Σάββατο. Τα γκρουπ είναι ολιγομελή (2-6) άτομα.

Δεν απαιτείται συνεχόμενη παρακολούθηση του προγράμματος.

ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ:

Παιδιά ηλικίας 7-12 ετών που λατρεύουν να γράφουν τις δικές τους ιστορίες και θέλουν να γίνουν μικροί συγγραφείς, που θέλουν να βελτιώσουν τον γραπτό τους λόγο με τρόπο μοναδικό και δημιουργικό και επιθυμούν ν’ αποκτήσουν αυτοπεποίθηση!

Δείτε αν η δημιουργική γραφή είναι κατάλληλη για το παιδί σας μέσω αυτού του τεστ!

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ:

Η διαθεσιμότητα αλλάζει διαρκώς. Για πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα διαθεσιμότητα, μπορείτε να παρακολουθείτε τη σελίδα του blog στο facebook.

ΥΛΙΚΟ:

Το υλικό του μαθήματος είναι πρωτότυπο και αποκλειστικά φτιαγμένο για το παιδί σας, γεμάτο πρωτότυπες ιδέες και πολύ χρώμα! Δεν υπάρχει πουθενά online δωρεάν και δεν μπορείτε να βρείτε κάτι αντίστοιχο πουθενά!

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΠΑΚΕΤΑ:

Μεμονωμένο μάθημα
15
  • Ιδανικό για τα παιδάκια που δεν θέλουν να παρακολουθούν τα μαθήματα συνεχόμενα.
  • Δωρεάν παροχή μοναδικού υλικού.
Πακέτο 4ων μαθημάτων/μήνα
50
  • Ιδανικό για όσα παιδάκια προτιμούν την συνεχή παρακολούθηση των μαθημάτων.
  • Δωρεάν παροχή μοναδικού υλικού.

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε με στα 6970264589 και 2104186174, στείλτε μου στο info@skeftomaikaigrafo.blog ή στείλτε μου προσωπικό μήνυμα.

Αν ενδιαφέρεστε να δείτε τι κάνουμε στη διαδικτυακή μας τάξη, μπορείτε να δείτε ορισμένα θέματα προηγούμενων εργαστηρίων παρακάτω!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ;

Ονομάζομαι Ματίνα Ψωμά, είμαι Φιλόλογος και έχω μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας. Μπορείς να δεις το βιογραφικό μου ΕΔΩ..

⭐ Δείτε παρακάτω την μοναδική ιστορία του μικρού Παναγιώτη, Γ’ Δημοτικού, ο οποίος παρακολουθεί τα μαθήματα του εργαστηρίου και είναι ένας από τους νικητές του Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής:

Η δραστηριότητα της δημιουργικής γραφής γίνεται και ομαδικά σε κατασκηνώσεις, σχολεία, κέντρα μελέτης και δημιουργικής απασχόλησης, παιδικές εκδηλώσεις και δράσεις κλπ. Αν θέλεις να συνεργαστούμε για κάποια εκδήλωση, κάλεσέ με στο 6970264589 ώστε να έρθω στον χώρο σου!

(από το σεμινάριο δημιουργικής γραφής που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά τέλη Οκτώβρη-αρχές Νοέμβρη 2022)

(φωτογραφίες από την επίσκεψή μου στην παιδική κατασκήνωση Ουρανούπολη της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς στις 24/7/2022)

Ματίνα Ψωμά, M.Ed.

Φιλόλογος, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας. Υπεύθυνη του Κέντρου Μελέτης “Σκέφτομαι και Γράφω” στον Πειραιά, συγγραφέας και νέα μαμά.

Ενδιαφέρεστε για τα μαθήματα δημιουργικής γραφής;

Συμπληρώστε τη φόρμα και σύντομα θα λάβετε πληροφορίες για τον μαγικό κόσμο του εργαστηρίου “Σκέφτομαι και Γράφω”!

5 10 votes
Article Rating

Απάντηση

21 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Katerina Pavlaki
Katerina Pavlaki
1 year ago

Δεν έχω λόγια! Η κόρη μου παρακολούθησε μάθημα το προηγούμενο Σάββατο για πρώτη φορά, δ δημοτικού. Σίγουρα διστακτική γιατί πρόκειται για ένα οnline μάθημα, αλλά καθώς είμαστε στην επαρχία δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο κοντά μας. Η μικρή ενθουσιάστηκε. Είναι λίγο ντροπαλή και ανοίγετε δύσκολα αλλά την κερδίσετε από το πρώτο μάθημα. Δεν ξέρω γενικά αν υπάρχει κάτι άλλο αντίστοιχο στην Ελλάδα! Και εγώ και η κόρη μου είμαστε ενθουσιασμένες! Είμαι εκπαιδευτικός (αγγλικής φιλολογίας) οπότε σίγουρα θα προτείνω το εργαστήρι σας στους μαθητές μου.

Κυρία Ματίνα, σας ευχαριστούμε για ότι κάνετε για τα παιδιά μας!!!!!!!!

Αλεξία Πα
Αλεξία Πα
1 year ago

Η καλύτερη απόφασει που έχουμε πάρει φέτος . Εμείς παρακολουθούμε από τον Οκτώβρη και δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε . Ο γιος μου είδε πολύ μεγάλη βελτίωση στην έκθεση . Το αποτέλεσμα φαίνεται σιγά-σιγά . έγραφε δύο-τρεις γραμμές και τα παρατούσε , τώρα γράφει μικρές εκθέσεις χωρίς να ζητάει καν τη βοήθειά μου, θέλει να τις γράφει μόνος του .

Μαρινα θεσ/νικη
Μαρινα θεσ/νικη
1 year ago

Κυρια ματινα συγχαρητηρια για το σαιτ σας, εχω ενα αγορακι 10 ετων, μισει το γραψιμο και δεν ξερω τι να κανω πια. Θελω να τον βοηθησω. Ο,τι του εχω δωσει δικο σας εκτυπωμενο με χρωμα τον αρεσει παρα πολυ και δεν το βαριςται. Μπορουμε να αγορασουμε δοκιμαστικα ενα πακετο, να δουμε αν τον αρεσει; Η ξαδερφουλα του η Μαρια κανει μαθημα μαζι σας, αυτη μας προτεινε. Ποτε μπορω να σας καλεσω για λεπτομερειες?

Χριστινα Βασιλοπούλου
Χριστινα Βασιλοπούλου
1 year ago

Η κόρη μου ξεκίνησε με το Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι και ήταν φανερό από την αρχή ότι θα συνέχιζε με ενθουσιασμό. Τα παιδιά αξιοποιούν την φαντασία τους αλλά ταυτόχρονα σε ενασχόληση με διάφορα κειμενικά είδη (αφηγηματικά, περιγραφικά, επιχειρημάτων) . Κι όλο αυτό γίνεται χωρίς να το πολύκαταλαβαίνουν γιατί το υλικό είναι φτιαγμένο ειδικά γι’αυτά ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους και τους αρέσει πάρα πολύ. Δεν είναι τυχαίο ότι η κόρη μου συνεχίζει να κάνει και το έξτρα υλικό ακόμα κι όταν τελειώνει το μάθημα. Ως δασκάλα, κι επειδή έχω δοκιμάσει υλικό σας σε τάξεις μου, έχω να πω ότι είναι μια φρέσκια προσέγγιση στη δημιουργική γραφή που τόσο είχαμε ανάγκη όλοι!!! Το ό,τι γίνονται διαδικτυακά είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για μας που δεν θα μπορούσαμε να τα κάνουμε αλλιώς. Ευχαριστούμε κυρίως για τη φροντίδα και την αγάπη που δείχνετε στα παιδιά μας!

Maria Gibbins
Maria Gibbins
1 year ago

Ζούμε μόνιμα Αγγλία και ο γιος μ δυσκολεύεται με τα ελληνικά. Όσο ήμασταν Ελλάδα είχαμε δοκιμάσει δημιουργική γραφή σε camps/εργαστήρια, αλλά τίποτα δεν ήταν σαν κι αυτό, έγραφαν απλά παραμυθάκια/σκέψεις κλπ και αυτό ήταν όλο. Ο τρόπος της εκπαιδευτικού και το υλικό είναι μοναδικά, εύχομαι να ήμουν και εγώ παιδί! Είναι γλυκύτατη και τα παιδιά την αγαπούν απ’ το πρώτο δευτερόλεπτο. Ο γιος μ παρακολουθεί μόνο τρεις βδομάδες, αλλά βλέπω ήδη βελτίωση.

Μαρίνα Παπαδοπούλου
Μαρίνα Παπαδοπούλου
1 year ago

Τι υλικό, μα τι υλικό είναι αυτό!!! Πολύ πρωτότυπο και καινοτόμο το μάθημα! Έχει δημιουργηθεί ένα τόσο όμορφο παρεάκι κάθε Σάββατο. Τα παιδάκια γράφουν, γελούν, ανταλλάζουν ιδέες, σκέψεις, και εμπλουτίζουν το γραπτό και το λεξιλόγιό τους με χαμόγελο (ομολογώ πως κάποιες φορές κρυφοκοιτάζω κι εγώ το υλικό σας και πραγματικά δεν έχω λόγια!). Η κόρη μου, δ δημοτικού, απεχθανόταν τις εκθέσεις, ιδρώναμε για να γράψει 5 σειρές. Πλέον ανυπομονεί να γράψει έκθεση στο σχολείο, αρκεί “να το στείλουμε στην κυρία Ματίνα για να διαβάσει πόσο τέλειες ιδέες έχω”! Και φυσικά ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΤΡΑΔΙΑ ΣΑΣ!

Κυρία Ματίνα μας, έχετε καταφέρει κάτι μοναδικό, που κανένα ιδιαίτερο δεν έχει πετυχει μέχρι στιγμής, με τη γλυκύτητά σας, την καλοσύνη σας και τις μοναδικές σας γνώσεις, σας είμαι ευγνώμων! Αγαπάτε τα παιδιά, δίνετε την ψυχή σας σε όλο αυτό και αυτό φαίνεται απ’ το πρώτο δευτερόλεπτο. Ελπίζουμε κάποια μέρα να σας γνωρίσουμε από κοντά. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα διακόψουμε τα μαθήματα και θα τα προτείνουμε σε φίλους και γνωστούς, όπου σταθούμε και βρεθούμε.

Μαρίνα

Εύη Τσούτσουρα
Εύη Τσούτσουρα
1 year ago

Καθώς η κόρη μου είχε δείξει όρεξη να γράφει ιστορίες από νωρίς και με τις δυσκολίες που πέρασαν με την τηλεκπαιδευση, όταν είδα το εργαστήρι της κας Ψωμα ενθουσιάστηκα αλλά δεν κρύβω ότι το online με συγκρατησε αρχικά γιατί λόγω του περσινού απογοητευτικου και κακοργανωμενου τρόπου διδασκαλίας των παιδιών ήξερα ότι θα μου είναι δύσκολο να πείσω τη μικρή.
Εν τούτοις τα κατάφερα να δοκιμάσει και το θαύμα της κυρίας Ψωμα δεν άργησε να φανεί. Από το πρώτο μάθημα το παιδί βγήκε κατενθουσιασμενο, γεμάτο ενδιαφέρον και μόνο καλά λόγια για της δασκάλα τους. Είναι ευγενική, βοηθητική, καθόλου βαρετή και όχι μόνο προκαλεί το ενδιαφέρον αλλά την κάνει να ξεχνιέται από τις συνεχείς πιέσεις στο σχολείο με τα μέτρα και όλα τα γνωστά.
Η γραφή της έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, η φαντασία της ξεκλειδωσε εντελώς και δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει μάθημα!
Όχι μόνο θα συνεχίσει φέτος αλλά ελπίζουμε και περισσότερο!
Ευχαριστούμε πολύ!

Νεκταρια
Νεκταρια
1 year ago

Ειναι μια ωρα της εβδομαδας που γινεται κατι μαγικο. Ειναι η ωρα που το παιδι γραφει,μαθαινει ,διασκεδασει και αισθανεται παρα πολυ δημιουργικο .Η κυρια Ματινα παρολο που το μαθημα ειναι διαδικτυακο δημιουργει μια ζεστη ατμοσφαιρα με ολα τα παιδια του group και δουλευουν πανω σε ενα εξαιρετικο υλικο που προσελκυει τα παιδια.Σας ευχαριστουμε πολυ

Elina
Elina
11 months ago

Η κορούλα μου παρακολούθησε ένα μάθημα σας αυτό το Σάββατο στην “εβδομάδα μυστηρίου” online. Ενθουσιασμένη, ξετρελαμένη!!!!!!!!! Πηγαίναμε σ’ ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής στην Αθήνα, αλλά καμία σχέση!! Ενώ τους έδιναν υλικό, ούτε καν πλησίαζε σε αυτό που κάναμε το Σάββατο. Φυσικά, παρακολούθησα κι εγώ μαζί με τη μικρή. Το ότι είναι online δεν παίζει κανένα ρόλο, είναι το ίδιο με το να γινόταν το μάθημα από κοντά. Τόσο προσεγμένο το μάθημα, τόσο γλυκιά η δασκάλα! Οι συμβουλές και τα tips που δίνει είναι ό,τι χρειαζόταν για να προχωργσει. Έχουμε να πάρουμε πολλά απ’ το εργαστήριο αυτό. Απορώ πώς δεν το είχαμε ανακαλύψει τόσο καιρό!

Θα χαιρόμασταν πολύ αν αυτό το υπέροχο υλικό σας μπορούσαμε να το βρούμε στα βιβλιοπωλεία. Έχετε εκδόσει κάποιο βιβλίο; Νομίζω η μέθοδος σας αυτή είναι το κάτι άλλο.

Ένιωσα την ανάγκη να γράψω αυτή την κριτική για να σας ευχαριστήσω για όλο αυτό το όμορφο κλίμα που έχετε φτιάξει! Φυσικά θα συνεχίσουμε τα μαθήματα! Πιστεύω ότι όποιο παιδάκι αρχίσει να παρακολουθεί, δύσκολο να σταματήσει.

Ελίνα και Μαρία ❤️

Marina Galiatsatou
Marina Galiatsatou
6 months ago

Είμαι δασκάλα, πάντα πίστευα στα οφέλη της δημιουργικής γραφής. Έγραψα τις κόρες μου για τον Ιανουάριο κ.ε. Ήδη βλέπω διαφορά στο γραπτό τους, παρόλο που δεν παρακολουθούμε καιρό. Τα γκρουπάκια είναι μικρά και τα παιδιά έχουν απίθανη σχέση μεταξύ τους και με την κα Ματίνα. Πολλές φορές κάθομαι στο ίδιο δωμάτιο κοντά στις μικρές και παρακολουθώ το μάθημα, είναι εκπληκτικό το πως εξελίσσονται τα παιδιά μέσα σε λίγα μαθήματα. Το υλικό είναι άψογα δομημένο και είναι κάτι που λείπει απ’ τα ελληνικά σχολεία. Σας ευχαριστούμε που φροντίζετε τα παιδιά μας.

Ersi Garyfallou
Ersi Garyfallou
5 months ago

Οργανώνουμε μέσα στον Ιούνιο ένα camp ελληνικής γλώσσας και δημιουργικής γραφής στη Γερμανία για ελληνόπουλα. Σας προωθώ και πληροφορίες μέσω μειλ αν ενδιαφέρεστε.

Σας ενδιαφέρει να έρθετε και να παρουσιάσετε τη δουλειά σας σε παιδάκια και γονείς στα πλαίσια του camp; Σας εκτιμάμε βαθύτατα εδώ στη Γερμανία.

Έρση