Βook Club για παιδιά

To “Book Club” του Σκέφτομαι και Γράφω blog είναι γεγονός! Πρόκειται για μια δωρεάν δραστηριότητα προκειμένου να βοηθήσουμε τα μικρά μας να διαβάσουν περισσότερα βιβλία.

Γενικές πληροφορίες για το Book Club:

Προς το παρόν, η δραστηριότητα και το υλικό του Book Club παρέχεται σε όλους δωρεάν. Στους επόμενους μήνες, πρόκειται να σχηματιστούν και διαδικτυακά γκρουπ στα οποία η δραστηριότητα θα γίνεται με τη δική μου καθοδήγηση, με εξατομικευμένο υλικό ερωτήσεων κατανόησης κειμένου για κάθε παιδί και θα υπάρχει ένα συμβολικό κόστος συμμετοχής.

Πώς δουλεύει;

Κάθε μήνα θ’ ανακοινώνoνται δύο βιβλία για κάθε ηλικιακή ομάδα παιδιών. Το παιδί, μέσα σε αυτόν τον μήνα, θα πρέπει να προμηθευτεί ή να δανειστεί ένα από τα δύο βιβλία (όποιο προτιμάει) και να το διαβάσει. Μόλις τελειώσει το βιβλίο, μπορεί να συμπληρώσει τη βιβλιοπαρουσίαση και ν’ απαντήσει στις ερωτήσεις που έχω ετοιμάσει.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν;

Όλα τα παιδιά ηλικίας 7-11 ετών που αγαπούν το διάβασμα ή που θέλουν να ξεκινήσουν να διαβάζουν περισσότερο.

Σε ποια ηλικιακή ομάδα ανήκει το παιδί;

Τα βιβλία για το Club Φεβρουαρίου (7-9)

Επιλογή νο1: Το Γκρούφαλο – Τζούλια Ντόναλντσον

Γιατί το προτείνω; Γιατί πρόκειται για ένα κλασικό βιβλίο που έχει αγαπηθεί από χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο, που περνάει ένα όμορφο μήνυμα. Για τα λίγο μικρότερα παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Επιλογή νο2: Βουνό… τα προβλήματα – Τζερόνιμο Στίλτον

Γιατί το προτείνω; Γιατί πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο περιπέτεια και ανατροπές, ένα από τα πολλά της σειράς. Αν δεν το έχεις διαβάσει, προμηθεύσου το οπωσδήποτε!

Τα βιβλία για το Club Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου (10+)

Επιλογή νο1: Περηφάνια και Προκατάληψη – Τζέιν Όστεν (σειρά: η Υπέρχοχη Όστεν)

Γιατί το προτείνω; Γιατί προσωπικά λατρεύω τη Jane Austen και χαίρομαι πολύ που επιτέλους ένα απ’ τα βιβλία της μπορεί να διαβαστεί άνετα από ένα παιδί. Μας μεταφέρει σε μιαν άλλη εποχή, τόσο διαφορετική μα και ταυτόχρονα τόσο ενδιαφέρουσα!

Επιλογή νο2; Μόμπι Ντικ, Ανακαλύπτοντας τον Χέρμαν Μέλβιλ – Συλλογικό Έργο

Γιατί το προτείνω; Γιατί πρόκειται για ένα βιβλίο κλασικής λογοτεχνίας, γεμάτο περιπέτεια, που έχει πολλά να δώσει στους μικρούς αναγνώστες!

Εκτυπώσιμο Υλικό:

Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μου το υλικό που συμπλήρωσε το παιδί σας/ο μαθητής σας, σκανάρετέ το και στείλτε το στο info@skeftomaikaigrafo.blog!